Tyvärr så har vi inget barnlag för tillfället.

Julavslutning 2017 Othems bygdegård

Norra Gotlands Folkdansgilles barnlag har haft terminsavslutning.
 Föräldrar och anhöriga samlades i Othems bygdegård den 10/12 för en trevlig samvaro och för att få se vad barnen har tränat på vid sina 13 dansträningar de haft från september till december. Barnen hade först ett fint luciatåg. Efter luciatåget så serverades det kaffe saft och lussebullar.
 Efter kaffet visade barnen upp några danser som man lärt sig under hösten.
 Därefter så kom tomten på besök och lämnade julkappar (som såg ut som godispåsar) till alla barn.
 Barndansledarna Ida Pettersson Sedman och Sandra Flodman tackade för en trevlig samvaro och hälsade barnen välkomna åter till nya dansträningar nästa termin.
 God Jul önskar Norra Gotlands Folkdansgille

Vill du titta på fler bilder tryck här

Midsommar 2012 Polhemsgården

Barnlaget 2012 Polhemsgården Tingstäde

Större delen av denna barngrupp har bara tränat ca ett halvår, de är jätteduktiga redan! Bara att hoppas att de fortsätter och att de tar med sig lite pojkar så att Norra Gotlands Folkdansgille kan fortsätta även när barnen blir vuxna!

Träningskväll i Lärbro Jennie Ahlrik har tagit bilderna

Full fart på dansen

Julavslutning 2009 Othems bygdegård

Här ett reportage från Södertäljeresan. 2006
 Tack Sara Engström!

Resan till Södertälje, 7-10 september 2006, återbesök Tälje Barndanslag. 

Torsdagen den 7 september samlades 11 barn (9 barn ifrån grupp 2 och 2 barn ifrån grupp 1), 2 ledare och 3 vuxna vid Korsbygården i Lärbro. Vi delade upp oss i två minibussar och sedan begav vi oss till Visby hamnterminal för att åka till Södertälje för att dansa. Alla barnen var glada, förväntansfulla och säkert lite nervösa också.

När vi var framme i Södertälje mötte vi Ann-Marie som redan var där och fortsatte sedan till Tälje barndanslags träningslokal. När vi kom dit var några av deras barn redan där. Resten av barnen skulle komma lite senare på kvällen eller dagen efter. Vi började packa upp våra saker och lägga ut madrasser och efter det var det dags för en nattmacka. När det var dags att sova så blev det aldrig tyst i salen, vi fick säga till flera gånger. Men ändå hörde vi skratt och madrasser som flyttade på sig. Inga namn blir nämnda men det hördes mest ifrån den delen av salen där Fannie, Elin N och Elins S låg. Till slut så somnade alla i alla fall. 

På fredagen var det några av Södertälje barnen som åkte iväg tidigt för att de skulle till skolan. Men några hade tagit ledigt och kunde följa med oss till Tom Tits. På Tom Tits fick vi först en liten genomgång av en som jobbade där innan man fick springa runt och se på allt. Som tur var så började alla med att undersöka det som fanns utomhus, för efter bara en liten stund så började det att regna. Men ingen verkade bli ledsen för det, utan hade lika roligt inomhus så det spelade nog inte så stor roll. Täljes lag hade tagit med sig lunch som vi satt och åt i en stor sal. Det blev sallad till lunch.

Lite senare på kvällen började vi öva inför morgondagens dansuppvisning som vi skulle ha inne i city inför en massa folk. Medan vi höll på att öva på våra danser så kom det fler och fler Södertälje barn. Det dröjde inte länge innan hela salen var full av madrasser och sovsäckar. 

Dagen efter, på lördagen, var det dags för dansuppvisning! Men innan det gick vi runt och shoppade, i dansklänningarna! Många tyckte att det var väldigt pinsamt eftersom de mötte många snygga killar under sin shopping. Men de fick även mycket beröm för sina fina dansklänningar! Det var inte bara roligheter som hände den dagen, det var hemskheter också… Cecilia försvann… Helt plötsligt var hon bara borta och vi fick lite smått panik. Efter en liten stund hittade vi henne i alla fall och hon hade bara undrat vart vi tog vägen. Vi blev bjudna på en lunch som bestod av macka, festis och yoghurt, som vi åt i en stor trappa. När det var dags för dansuppvisning var några av barnen väldigt nervösa men glada. Uppvisningen gick bra och alla var jätte duktiga, trots värmen och värk i benen!

På kvällen spelade vi brännboll och kubb. En del badade även vid en badstrand i närheten. Att det var kallt är en sak man kan konstatera! När vi kom tillbaka fixade alla i ordning sig innan det var dags för avskedsmiddagen som bestod av kyckling, ris och sallad. Det blev även efterrätt. När alla var mätta och belåtna var det dags för karaoke. Alla tyckte att det var jätte kul och de flesta var med och sjöng. Fannie, Elin N och två av Södertälje barnen visade även upp en dans som de hade gjort. 

På söndagen, den sista dagen, fick vi gå upp ganska tidigt. Då var det dags att packa ihop allt, byta adresser och dessutom ge dansledarna och barnen i Södertäljelaget presenter som tack för allt. Det var många tårar som fälldes och de flesta beslöt sig för att hålla kvar kontakten.

På båten åt vi mat och sen blev det godisätande, kortspelande, läxor och några blev sjösjuka.

Väl hemma på Gotland igen sa vi hej då till barnen. Alla kunde konstatera att de hade haft en rolig resa! 

Av: Sara Engström

Midsommar 2006

Fler foton barnlaget 2006

Sommaravslutning barndansen med uppvisning inför föräldrar och släktingar 14/6 2006 i Othems Bygdegård

Nu väntar uppdansningarna på midsommarafton och andra under sommarlovet

Träning på Fårö 20-21/5 2006
 
Det märks att ni har tränat ett tag nu. Danserna sitter bra och är i takt! Jättebra tjejer!!

Uppdansningar  Korsbygården Lärbro söndagen 2/4 2006

Klicka här för fler bilder

Träningskväll 15/3

Julavslutning med barnlaget  i Othems bygdegård

DIGITAL CAMERA
DIGITAL CAMERA
DIGITAL CAMERA

Besök från Tälje Folkdansgille 18-21 augusti 2005.

Det hade länge varit prat om att Tälje barndanslag från Södertälje skulle komma och hälsa på vårt barn-danslag när de äntligen kom en helg i  augusti. Många förväntansfulla barn möttes och även ledare. 12 barn från Tälje Folkdansgille och fyra ledare kom och hälsade på våra 11 barn. Det blev fyra dagar fyllda av mycket lek och bad, bl.a. på Fårö och på Kneipbyn. Kvällarna var fyllda av folkdans, disco, karaoke, småstjärnorna och femkamp. Tälje hade också en fin och underhållande dansuppvisning på Kneipbyns stora scen. En underbart rolig helg som kommer att minnas länge, många nya vänner hittades och vi hoppas även att Norra Gotlands barndanslag kommer att kunna åka på återbesök någon gång under 2006.

Lek på Sudersand Fårö
Tittar på raukar på Fårö
Femkamp i Lärbro
Mera femkamp
Hela barnlaget med ledare efter uppdansning på Kneipbyn
Alla samlade i Korsbygården Lärbro

Midsommarafton 2005 uppdansningar i Slite och Åminne

Barn och ungdomar har skoj

Mera bilder

Nedan historik över barnlaget, dansledare m.m.

1981 startar gillet en barndansgrupp i Lärbro. Ett 30-tal barn i åldern 6-9 år. Anna-Greta Flodman leder dem.

1982 startar gillet en barngrupp i Slite c:a 30 barn i åldern 4-8 år. Sammanlagt 58 barn i grupperna detta år!

1984 har barngrupperna vuxit till hela 74 barn.

1986 nya dansledare för barnen blir Monica Andersson, Maria Andersson och Arvid Annas.
Nu har barngrupperna sjunkit till 36 barn.

1991 dansledare för barnlaget är nu Marja Bengtsson, Emma Havdelin  och ungdomslaget Maria Andersson.

1994 dansledare är nu Maria Andersson och Sara Östervall.

Jennie Johansson är idag ledare för barn och ungdomsgrupperna, detta har hon varit sedan 1996. Henne skulle vi inte klara oss utan, en jätteduktig tjej som har lätt att lära barnen och de är helt förtjusta i henne.

Hösten 2004 tog Ninni Ulrich över som ledare för barngruppen och våren 2005 hakar även Andréa Karlsson på som ledare. Trots ledarbyte fungerar barnlaget ännu mycket bra, 11 barn dansar varje onsdag och de båda ledarna får en rolig stund varje onsdagskväll när de övar folkdans. Varje onsdag tränar Ninni och Andréa med de minsta barnen mellan kl. 17 och 18:30.

Hösten 2006 har Andréa Karlsson övergivit oss några år för utbildning i Uppsala. Dansledare tillsammans med Ninni  Ulrich är Sara Engström.

Jennie med grabbarna i barnlaget
Åminne 1997
Fjällnäs
Lucia 2002
Lucian 2002