2023

Vike minnesgård

Den 29 juli så dansade vi på Vike minnesgård. En gård som idag är en hembygdsgård, byggnadsminne och ett museum. Det är en gård av 1700-talstyp och är i huvudsak i skick från 1830-talet.

Vi dansade för vårt dansprogram med vackra gården som bakgrund.

Vi dansade, Längtan*, Gladan, Scottisyra, Väva vadmal, Pölsan, Horgahambo, Slingerschottis*, och Karen Ann

Foto Gun-Marie Svensson

Groddagården

Den 12 juli arrangerade vi traditionsenligt Gotländsk sommarkväll på Groddagården i Fleringe. Gutebälgarna stod för musiken. Tack även till övriga deltagare.

Vi dansade. Skutan den svenska Marie, Gladan, Slingerschottis*, Karen Ann, Väva vadmal och Schottisyra.

Vill du titta på danserna klicka här.

Vi ses väl på Grodda

På midsommarafton så dansade vi på Polhemsgården i Tingstäde och på ett äldreboende i Visby.

Midsommardagen så dansade vi vid Elinghems ödekyrka. Båda dagarna så visade sig sommaren. Från sin alla bästa sida, strålande solsken och nästan ingen vind.

Midsommarens danser var. Pölsan, Horgahambo, Längtan*, Gladan, Schottisyra, Väva vadmal, Midsommarhambo.

Danserna som är märkta med * har arrangerats av Jennie Ahlrik.

Nationaldagen.

Den 6 juni deltog vi i firandet av Sveriges nationaldag i Fårösund.

Vi dansade några danser. Efter det så var det en sångkör som underhöll och vi fick även lyssna till ett nationaldagstal. En fin inledning på sommaren.

Samma dansprogram som för midsommarfirandet.

Vill du titta på danserna klicka här.

Den 17 mars 2023 så arrangerade vi en gillesträff i Othems bygdegård kl. 18:30

Träffen startade med att Gotländska Folkdansare hade ett kortare årsmöte.

Efter mötet så blev det dans. När vi dansat ett tag så var det dags, för att få något i magen. Det serverades varm smörgåstårta, och det smakade riktigt gott. Efter att vi dansat en stund efter maten så var det dags för kaffe med kaka. Därefter så dansade vi två danser till. Innan det var dags att säga godnatt. Tack alla som kom och gjorde så att vi fick en trevlig kväll.

2022

Vuxenlaget 2022

Efter att vi har haft ett uppehåll på två år så har vi äntligen kommit igång igen med dansen. Vi kom igång lite sent på vårterminen men med målmedvetna ledare så kunde vi genomföra två dansuppvisningar på midsommarafton. Den ena dansuppvisningen var på Polhemsgården i Tingstäde och den andra dansuppvisningen hade vi på Attendo Terranova.

De danser som vi hade var: Köraröra, Gullvivan, Trekarlspolska, Ängsvalsen, Karusellpolka*, Frykdalsdans, Korsbysnoa* och Midsommarhambo.

Nytt för året var att vi tyvärr inte hade någon spelman, utan vi fick dansa till inspelad musik via en dator. Men med lite god vilja så gick det bra.

Även Gotländsk sommarkväll på Groddagården har haft ett uppehåll på två år. Men nu har vi kunnat genomföra den igen. Gutebälgarna stod för musiken. Vi hade även Bungekören som sjöng och underhöll oss alla. Mogge och Anette spelade och sjöng några visor. Vi gjorde våra danser till musik där Gutebälgarna spelade. Sammanfattningsvis så var det en mycket trevlig sommarkväll.

Danser märkta med * har arrangerats av Jennie Ahrik.

Vill du titta på danserna tryck här

Gutebälgarna